0

Charter inviger festivalen 2020

Amanda Kernells familjedrama Charter inviger den femte upplagan av Stockholms feministiska filmfestival. Kernell långfilmsdebuterade med prisbelönta Sameblod år 2016.

Charter handlar om en vårdnadstvist som slutar i internationell efterlysning för kidnappning. Alice har skilt sig från sin man och flyttat till Stockholm, medan barnen har bott kvar hos pappan i Norrbotten. Hon misstänker att barnen inte har det bra och sätter sig på tåget. Snart inser hon att han har vänt hela byn och till och med barnen emot henne. När Alice förstår att hon kommer att förlora vårdnaden fattar hon ett lika drastiskt som desperat beslut. Hon hämtar barnen i skolan och tar med dem på en resa till Kanarieöarna.

Charter har världspremiär den 26 januari på Sundance filmfestival. Den 26 februari inviger filmen Stockholms feministiska filmfestival.

– Det är en stor ära att inviga festivalen med Charter. Det är en gripande film om föräldraskap och vad man är beredd att göra för att inte förlora sina barn. Men också om att priset för att vara sann mot sig själv kan vara väldigt högt, kanske särskilt för kvinnor, säger Stephanie Thögersen, festivalchef för Stockholms feministiska filmfestival.

Regissören Amanda Kernell kommer till Stockholms feministiska filmfestival och möter publiken i ett samtal i samband med visningen.

– Jag är väldigt glad för att komma tillbaka till Stockholms feministiska filmfestival och få visa Charter där. Filmen är en kärlekshistoria mellan en mamma och dotter, fångad i mardrömmen om föräldrarnas största rädsla – att förlora sina barn. Men jag ser också filmen som ett kärleksbrev till alla skilda föräldrar, säger Amanda Kernell.

Charter inviger Stockholms feministiska filmfestival den 26 februari 2020 kl. 18.00 på Skandiabiografen. Dörrarna öppnas för mingel från kl. 17.30. Läs mer och boka biljett här.