0

Charter

Amanda Kernell  |  Sverige

Vad skulle du göra om du hade en sista chans att behålla vårdnaden om dina barn? För att återknyta kontakten och ta reda på om barnen verkligen har det bra med pappan tar Alice olovligen med sig dem på en resa till Kanarieöarna. Den internationella efterlysningen låter inte vänta på sig.

Alice och Mattias befinner sig i vårdnadstvist. Alice har flyttat till Stockholm, medan Mattias och deras två barn bor kvar i den lilla byn i Norrbotten. När Alice kommer tillbaka, orolig för att barnen far illa, inser hon att ex-maken har vänt hela byn emot henne. Även barnen verkar ha köpt pappas version, eller är de bara rädda för honom? Alice förstår snart att hon kommer att förlora vårdnaden och fattar ett lika drastiskt som desperat beslut. Hon tar med sig barnen och lämnar landet. I en nyckelscen lyckas Alice få med sig barnen att sjunga karaoke i hotellbaren – Meatloafs I would do anything for love (but I won’t do that). Snart är polisen i hasorna och Alice gör allt hon kan, nästan allt.

Charter är en film om föräldraskap och vad man är beredd att göra för att inte förlora sina barn. Men också om att priset för att stå upp för det liv man vill leva kan vara väldigt väldigt högt. Kernell är en mästare på att skildra människor som gör radikala val och våndan i att såra andra för att vara sann mot sig själv. Missa inte årets kanske mest intressanta svenska film.

Charter inviger Stockholms feministiska filmfestival den 26 februari kl. 17.30 på Skandiabiografen. Kvällen bjuder bland annat på tal av årets invigningstalare Shima Niarvani och utdelning av ANNA-priset av Svenska Filminstitutets VD Anna Serner. Efter visningen av Charter fortsätter festligheterna på Haymarket, Hötorget.

Dela evenemang:

26 Feb 17:30

Biograf Skandia

Regi:
Amanda Kernell
Land:
Sverige
År:
2019
Längd:
94 min
Språk:
Svenska, engelsk text
Q&A!
Invigningsfilm!

Slutsålt