0

Shima Niavarani årets invigningstalare

Den 26 februari invigs den femte upplagan av Stockholms feministiska filmfestival. Idag avslöjas att årets invigningstalare är skådespelaren, dramatikern och regissören Shima Niavarani.

Niavarani har framträtt i närmare 50 produktioner inom film och TV, och har fått ett flertal priser. Just nu är hon aktuell med En del av mitt hjärta på bio, Sjölyckan på TV4 och Jills Veranda på SVT. Den 26 februari kommer hon till Stockholms feministiska filmfestival för att hålla ett tal om kvinnors rättigheter och jämställdhet inom film.

– Det är en ära att få invigningstala, eftersom utrymmet och narrativet för kvinnor inom ”storytelling” har legat mig varmt om hjärtat i mitt hittills 15-åriga yrkesliv. Att få vara komplex och inte stereotyp, att vara den som har hjärtat i storyn och vad det innebär. En kamp och en vision jag alltid brottats med. Må så vara karaktärsmässigt eller i mina yrkesmässiga val. Osynligt eller anspråksfullt. Kommersiellt eller konstnärligt. Jag känner verkligen det är vår tid nu. Samtidigt undrar jag var Sverige är idag. Men mest är jag glad att få vara med i detta sammanhang, säger årets invigningstalare Shima Niavarani.

Stockholms feministiska filmfestival invigs den 26 februari kl. 17.30 på biograf Skandia. Invigningsfilm är Amanda Kernells nya film Charter. Dessutom delas filmstipendiet Anna-priset ut av Svenska Filminstitutets VD Anna Serner.

Köp biljett till invigningen här.