0

Program 2017

Program 2017

Här är kan du ladda ner ett översiktligt program för 2017.

Här kan du ladda ner ett fullständigt program för 2017.

TORSDAG 2/3

 

INVIGNING: SAMEBLOD
KL 18.00. BIOGRAF STURE

Den fjortonåriga samiska flickan Elle Marja växer upp i 1930-talets Sverige, präglat av fördomar och rasbiologi. Elle Marja har läshuvud och drömmer om att studera till lärarinna, men att förena de två världarna… Läs mer.

*

FREDAG 3/3

 

FRUKOSTSAMTAL: NORDIC WOMEN IN FILM
KL 8.30. ZITA. SAL I.

Hur bra är vi i Norden egentligen på jämställdhet i film? Stockholms feministiska filmfestival har granskat jämställdheten i filmutbudet i Sverige, Danmark och på Island. Vi diskuterar trender, bakslag och skvaller från våra nordiska grannar... Läs mer.

PARIS LA BLANCHE
KL 14.00. ZITA. SAL I.

Likt många gästarbetare försörjer Nour sin familj på distans. Sitt yngsta barn har han aldrig träffat. Åren går och tiden bygger en mur mellan Nour och familjen. Hustrun Rekia vill återförenas med sin man, men varför kommer han aldrig hem? Med ett foto i väskan lämnar Rekia för första gången sitt hem i Kabylien och reser till Paris… Läs mer.

ROSEMARI
KL 14.15. ZITA. SAL 2.

Mitt under sin egen bröllopsfest hittar Unn Tove (Tuva Novotny) en nyfödd bebis på hotellets toalett. Hon lämnar barnet till polisen men har svårt att släppa händelsen. Sexton år senare dyker Rosemari upp i hennes trädgård… Läs mer.

 

MOTHER
KL 16.00. ZITA. SAL I.

Elsa är mamma till den unge högstadieläraren Lauri, som ligger i koma och vårdas i hemmet efter att ha blivit skjuten under mystiska omständigheter. Lauri bor kvar hemma för att spara pengar till en lägenhet till sig själv och flickvännen. Nu är Lauri okontaktbar och pengarna borta… Läs mer.

THREE GENERATIONS
KL 18. 00. BIOGRAF PARK (OBS)

Naomi Watts, Susan Sarandon och Elle Fanning spelar huvudrollerna i denna varma berättelse om en tonåring i New York som kämpar för rätten till sin könsidentitet. Ray (Elle Fanning) har alltid vetat att han varit en pojke, och som tonåring insisterar han på att genomgå transitionen fullt ut. Mamma Maggie (Naomi Watts) är nervös men stöttande och mormor Dolly (Susan Sarandon) är tveksam till beslutet… Läs mer.

+ STAY UPS

Efter förra årets succé med Moms on fire är Joanna Rytel tillbaka med en ny kortfilm som utmanar föreställningar om kön och mödraskap. En kvinna i fyrtioårsåldern förbereder sig inför kvällens dejt och instruerar samtidigt sitt barn om att hålla sig undan. Rytel briljerar med sin säregna stil och fantastisk dialog – denna vill du inte missa! Visas som förfilm till Three generations.

THE MEDDLER
KL 20.30. ZITA. SAL I.

Marnie (Susan Sarandon) flyttar från New York till Los Angeles för att komma närmare dottern Lori (Rose Byrne). Marnie är i sextioårsåldern och har nyligen blivit änka, men har svårt att gå vidare. Istället för att hantera sin sorg går hon helt upp i Loris separation. När Lori flyr iväg på en jobbresa står Marnie plötsligt ensam i den nya staden och tvingas hitta nya objekt att projicera sin omsorg på… Läs mer.

*

LÖRDAG 4/3

 

FILMFRUKOST: THE DAY MY FATHER BECAME A BUSH
KL 10.00. ZITA sal 1.

I en stad i ett ospecificerat land lever tioåriga Toda ett bekymmerslöst liv tillsammans med sin pappa, stans bästa konditor. När en konflikt plötsligt bryter ut mellan de ”ena” och de ”andra” vänds allt upp och ned. Pappan blir inkallad till kriget och Toda tvingas ensam ge sig iväg för att söka rätt på sin mamma i ett främmande land… Läs mer.


FILMFRUKOST: NIO LIV (KEDI)
KL 10.15. ZITA. SAL 2.

Möt de mest älskade av alla invånare i Istanbul: katterna!
Det sägs att det går en katt per invånare i Istanbul, och om det ligger någon sanning bakom dokumentären Nio Liv verkar ingen katt gå oälskad. I tusentals år har dessa små pälsbollar till vänner ägt gatorna och hemmen i denna euroasiatiska metropol… Läs mer.


THE BRAINWASHING OF MY DAD
KL 12.00. ZITA. SAL I.

Var Hillary Clinton konspiratorisk när hon pratade om ”the vast right-wing conspiracy”? Dokumentärfilmaren Jen Senko försöker förstå sin pappas omvandling från tillbakalutad demokratväljare till arg högerfanatiker. Kan pappans omvandling ha något med ensidig överkonsumtion av högerpopulistisk media att göra…? Läs mer.

NATIONAL BIRD
KL 14.00. ZITA. SAL I.

I National Bird träffar vi Lisa, Daniel och Heather – tre amerikanska krigsveteraner som är fast beslutna att avslöja hemligheterna bakom USA:s drönarkrig. Plågade av skuldkänslor över att ha deltagit i mördandet av oskyldiga och ansiktslösa människor bestämmer de sig för att berätta sin historia. Ett beslut som ska visa sig ha ett högt pris… Läs mer.

GLORY
KL 16.00. ZITA. SAL I.

Järnvägsarbetaren Tsanko Petrov lever ett ensamt och torftigt liv på landsbygden med endast sina kaniner som sällskap. En dag på jobbet snubblar han över en hög med sedlar, miljontals Leva som ligger utspridda på järnvägen. Han bestämmer sig för att överlämna pengarna till polisen och hamnar ofrivilligt i rampljuset… Läs mer.


THE STOPOVER
KL 18.00. ZITA. SAL I.

På vägen hem från en tjänstgöring i Afghanistan får Aurore och Marine tillsammans med sin insatsstyrka koppla av på ett femstjärnigt resort på Cypern. Med hjälp av rollspel och terapeuter ska soldaterna få hjälp att komma över sina upplevelser från kriget… Läs mer.

HOME
KL 20.00. ZITA. SAL I.

Kevin (Sebastian Van Dun) har precis släppts från ungdomsanstalten efter en brutal misshandel. Föräldrarna vet inte vad de ska göra med sonens våldsamma tendenser och skickar honom till kusinen Sammys mer välordnade familj… Läs mer.

*

SÖNDAG 5/3

 

FILMFRUKOST: THE APOLOGY
KL 10.00. ZITA. SAL I.

Under andra världskriget kidnappades mer än 200 000 flickor från Sydkorea, Nordkorea, Kina och Filipinerna av den japanska militären för att bli krigsmaskineriets sexslavar. I skam och stigma har de levt sina liv utan att kunna glömma… Läs mer.

FILMFRUKOST: OUAGA GIRLS
KL 10.15. ZITA. SAL 2.

Ouaga Girls är Theresa Traore Dahlbergs långfilmsdebut om ett gäng tonårstjejer som utbildar sig till bilmekaniker i Ouagadugu. Vi följer tjejernas sista skolår, deras drömmar och förhoppningar, och får samtidigt en inblick i det politiska skeendet i Burkina Faso… Läs mer.

LITTLE WING
KL 12.00. ZITA. SAL I.

12-åriga Varpu gillar att rida och hänga med kompisar. Men hennes mamma har svårt att klara av vardagliga ting och tycker lätt synd om sig själv. När det blir fel är det ofta Varpu som får trösta mamma istället för tvärtom. En dag får hon nog och drar hemifrån… Läs mer.

THE TOGETHER PROJECT
KL 14.00. ZITA. SAL I.

Samir får syn på Agathe på en pub när hon skäller ut en man i baren och han blir genast förälskad. Han får veta att hon arbetar som simlärare och bestämmer sig för att ta simlektioner, – att han redan kan simma får bli ett senare problem. Men det är bara början på en bubblande vattenbaserad kärlekshistoria… Läs mer.


ALL INCLUSIVE – WORK IN PROGRESS MED KARIN FAHLÉN
KL 15.45. ZITA. SAL I.

Tove och hennes präktiga syster Malin reser till Kroatien för att fira mamma Ingers 60-årsdag. Inger har just blivit lämnad av sin man och är djupt olycklig. Det hela urartar snabbt i en tävling om vem som bäst kan hjälpa Inger på fötter. Karin Fahlén är tillbaka med en ny långfilm… Läs mer.

ROSITA
KL 16.30. ZITA. SAL I.

Johannes bor tillsammans med sin pappa, den medelålders änkan Ulrik, i en fiskeby. De lever ett stillsamt och inrutat liv och spenderar sina dagar med jobb inom fiskeindustrin. Ulrik saknar kärlek och närhet, och förbereder därför ankomsten av den unga filippinska kvinnan Rosita, precis som många andra män i byn gjort före honom… Läs mer.


LONG STORY SHORT
KL 18.30. ZITA. SAL I.

I Long Story Short följer vi några vänner i 40-årsåldern genom tillfälliga nedslag och sammankomster – det är sommarfest, nyårsafton, bröllop, dop, födelsedag. Berättartekniken visar sig vara genial. Du involveras som betraktare på ett subtilt sätt i vännernas liv… Läs mer.


AVSLUTNINGSFILM: PREVENGE
KL 20.30. ZITA. SAL I.

Likt många andra höggravida kvinnor känner Ruth att hennes bebis talar med henne inifrån magen. Den enda skillnaden är att hennes bebis väldigt specifikt beordrar och instruerar Ruth att begå mord på diverse människor som kommer i hennes väg… Läs mer.

*

______________________________________________

Programmet för 2016 hittar du här.