0

Filmfrukost: Waterproof

Daniela König  |  Tyskland, Jordanien

Jordaniens första kvinnliga rörmokare Khawla Al-Sheikh reparerar läckor, rengör vattentankar och visar hemmafruar hur man ska hushålla med vatten. Khawla brinner för att fler kvinnor ska arbeta som rörmokare och bli ekonomiskt självständiga. Men har hon rent mjöl i påsen?

Aishe, Khawla och Rehab har tagit på sig en viktig uppgift i torkans Jordanien. De reparerar läckor, rengör vattentankar och visar hemmafruar hur man ska hantera vatten. Arbetet leds av Khawla som är Jordaniens första kvinnliga rörmokare. Aishe och Rehab deltar i arbetet och lär sig på så sätt hantverket. Aishes dröm är att starta egen firma.

När Khawla åtalas för att ha utnyttjat positionen som ordförande för rörmokarorganisationen för ekonomisk vinning drabbas både organisationen och vänskapen mellan Aishe och Khawla. När Aishe ombeds att vittna för Khawla i rättegången vet hon inte vad hon ska göra.

Kvinnliga rörmokare har en viktig konkurrensfördel Jordanien. De kan obehindrat ta uppdrag dagtid när hemmafruarna är ensamma hemma, något som är omöjligt för de manliga rörmokarna. Jordaniens första kvinnliga rörmokare har insett detta och brinner för att fler kvinnor ska blir ekonomiskt självständiga. Men har hon helt rent mjöl i påsen och vad är vänskapen värd?

Visas i samarbete med Tempo Dokumentärfilmsfestival.

Dela evenemang:

1 Mar 10:15

Biograf Zita

Regi:
Daniela König
Land:
Tyskland, Jordanien
År:
2019
Längd:
90 min
Språk:
Arabiska, engelsk text
Nordisk premiär!

Slutsålt

FILMFRUKOST!

Börja dagen med en mysig frukost i biofåtöljen! Festivalen bjuder på fukost (kaffe och smörgås, veganalternativ finns) till alla morgonvisningar. Kan man tänka sig en bättre start på dagen?