0

The Tale

Jennifer Fox (Laura Dern) är en dokumentärfilmare i femtioårsåldern som undervisar filmvetenskap vid universitetet och delar en lägenhet på Manhattan med sin partner. När hennes mamma (Ellen Burstyn) hittar en uppsats som Jennifer skrev i grundskolan blir inget som förut. Jennifer Fox regisserar Laura Dern i en mycket stark och välspelad film om de sexuella övergrepp som regissören själv utsattes för som barn.

När Jennifer först läser sin gamla uppsats slår hon den ifrån sig. Men hon kan inte sluta tänka på det. Fotoalbum och dagböcker hjälper henne att minnas mer. Hon var femton, nej tretton, rättar hon sig själv. Det var sommar och hon skulle åka på ridläger. Filmen växlar mellan uppväxtåret 1973 och nutid. För att hjälpa sig själv att minnas återvänder den vuxna Jennifer till hästgården och träffar den till åren komna ridläraren Mrs G (Elizabeth Debicki). Det var en man där också som alltid hängde på hästgården, Bill (Jason Ritter). Han hade en relation med Mrs G, något som de bara anförtrodde Jennifer som fick höra att hon inte var som de andra tjejerna i gruppen, att hon var mer vuxen, en av dem och en man kunde dela hemligheter med.

Dokumentärfilmaren Jennifer Fox debuterar som spelfilmsregissör, men har fortsatt fokus på verkligheten och sanningen. I The Tale är det regissörens egna upplevelser som rekonstrueras – insikten om att det finns ett mörker mitt i barndomens lyckliga sommarminnen och ett kompromisslöst sökande efter svar. Vad hände? Hur kunde det hända?

Regi: Jennifer Fox | Land: USA | År: 2018 | Längd: 114 min | Visas: 1/3 kl. 20.15 (Zita)

Filmen visas i samarbete med Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, Roks.

Se trailer här.

Filmen visas gratis för dig med Festivalpass och som anmält dig.

Visningen är fullsatt.

Biljetter till övriga filmer hittar du här.

Dela evenemang:

1 Mar 20:15

Zita

Slutsålt