0

The Daughter

Daria Kashcheeva  |  Tjeckien

Vid sin pappas sjukhusbädd påminns dottern om ett tillfälle i barndomen då hon försökte dela upplevelsen av en skadad fågel med honom. Prisbelönad på filmfestivaler världen över och nominerad till en Oscar för bästa kortfilm. Visas som förfilm till My Zoe.

The Daughter handlar om bandet mellan en far och en dotter, om outtalade svek som gör ont och tar tid att läka. Vi kastas till ett minne från när hon var liten, när hon hittade en död fågel – chocken, sorgen, behovet av att prata och den känslomässigt frånvarande fadern.

The Daughter är resultatet av regissörens sedan länge stora intresse för psykologi, relationer och de bestående avtryck som barndomsupplevelser kan ge. För att få en smutsig, operfekt, dokumentär känsla i filmen valde regissören Daria Kashcheeva att för första gången i filmhistorien använda handkamera till en film gjord med stop-motion-teknik.

Daughter vann pris i Sundance för bästa kortfilm. Vi är extremt glada och stolta över att få Sverigepremiär av denna animerade filmpärla.

Visas som förfilm till My Zoe. Köp biljett till The Daughter och My Zoe här.

Dela evenemang:

29 Feb 20:00

Biograf Zita

Regi:
Daria Kashcheeva
Land:
Tjeckien
År:
2019
Längd:
15 min
Sverigepremiär!