0

Song Without a Name

Melina León  |  Peru, Spanien, USA, Chile

Song Without a Name är den sanna historien om nyfödda barn som stals från Perus ursprungsbefolkning på 1980-talet för att säljas till internationell adoption. Extremt vacker, gripande och välgjord. Filmen har gått segertåg på världens festivaler, bland annat utsedd till bästa film vid Stockholms filmfestival.

Georgina är höggravid. Hon säljer potatis vid ett gatustånd i Lima. En dag hör hon ett reklammeddelande på radion om gratis förlossningsvård till gravida kvinnor. Hon noterar adressen. Förlossningskliniken är dunkelt belyst, barnet föds, men hon hinner bara höra skriket innan barnet tas ifrån henne. Först nästa dag kan hon komma och hämta barnet. Georgina protesterar, hon släpas ut, och en tung dörr slår igen framför henne. Dagen därpå finns inte ett spår kvar av kliniken. Lokalerna är låsta och tomma. Som om det aldrig hänt.

Georgina vänder sig till polisen men hamnar i en ändlös byråkrati. I ett sista desperat försök vänder hon sig till pressen. Den blyge journalisten Pedro tar sig an hennes fall. När spåren leder högt upp i den korrupta statsapparaten står plötsligt allt på spel. Song without a name är den sanna historien om nyfödda barn som stals från Perus ursprungsbefolkning på 1980-talet för att säljas till internationell adoption och de modiga journalister som vågade gräva i fallen.

Song without a name har gått segertåg på världens festivaler. Utöver priser på festivaler i USA, Kanada, Spanien, Tyskland och Grekland utsågs Song without a name till bästa film vid Stockholms filmfestival i november 2019.

Dela evenemang:

1 Mar 14:00

Biograf Zita

Regi:
Melina León
Land:
Peru, Spanien, USA, Chile
År:
2020
Längd:
97 min
Språk:
Quechua, Spanska, engelsk text

Köp biljett

Nollställ