0

Pelican Blood

Katrin Gebbe  |  Tyskland, Bulgarien

Om ett barn gått sönder som en konsekvens av vuxenvärldens svek, borde det då inte gå att laga med kärlek och nya starka band? När femåriga Raya anländer från barnhemmet i Bulgarien till sitt nya hem på hästgården i norra Tyskland förvandlas familjeidyllen till ett skräckkabinett. En anknytningspsykologisk adoptionsthriller i högsta klass.

Wibeke driver en hästgård i Norra Tyskland där hon utbildar polishästar. Dottern Nina är 9 år, adopterad från Bulgarien och har funnit sig väl tillrätta. Tillvaron är harmonisk, men allt ställs på ända när den nya familjemedlemmen Raya fem år anländer, även hon från ett barnhem i Bulgarien.

Raya är utåtagerande, manipulativ och känslokall och sprider skräck i den nya familjen. Knivar göms och rörelsesensorer installeras, snart är familjeidyllen förvandlad till ett skräckkabinett. Rayas närvaro gör det svårt att behålla jobb och vänner, snart står även relationen till dottern Nina på spel.

Om ett barn gått sönder som en konsekvens av vuxenvärldens svek, borde det då inte gå att laga med kärlek och nya starka band? Är det inte vuxenvärldens ansvar? Men är det möjligt och till vilket pris?

Pelican blood är Katrin Gebbes tredje långfilm där Nina Hoss gör en extremt övertygande Wibeke. Med effektiv symbolik skapar Gebbe en högpsykologisk Exorcisten, en adoptionsthriller med moderskärlek som drivkraft.

Dela evenemang:

27 Feb 17:30

Biograf Zita

Regissör:
Katrin Gebbe
Land:
Tyskland, Bulgarien
År:
2019
Längd:
121 min
Språk:
Tyska, engelsk text
Q&A

Slutsålt