0

Noura’s Dream

Hinde Boujemaa  |  Tunisien, Frankrike, Belgien, Qatar

När Nouras man oväntat släpps ut ur fängelset grusas drömmen om att starta ett nytt liv med mannen hon älskar. Missa inte Hinde Boujemaas mästerliga hedersdrama med bl.a. Hind Sabri, en av arabvärldens mest hyllade skådespelare.

Med sin våldsamme make i fängelse kan hårt arbetande Noura nästan ta på känslan att få leva ihop med sin sin nyfunna kärlek, Lassaad. De har planerat allt, men när verkligheten gör sig påmind blir det svårt att följa planen. Noura måste stålsätta sig och välja de minst dåliga alternativen för att hålla drömmen vid liv.

Noura sliter på ett tvätteri i Tunisien för att försörja sig och sina tre barn. Hennes man, Jamel, sitter i fängelse för småbrott. Hon har tröttnat på hans våldsamhet och kriminalitet och vill lämna honom. I hemlighet har Noura inlett en relation med bilmekanikern Lassaad. För att de ska kunna gifta sig måste Noura först lyckas skilja sig. I Tunisien är äktenskapsbrott olagligt och kan ge fem års fängelse, samtidigt är idén om skilsmässa tyngd av patriarkala föreställningar om förlorad heder.

När Jamel oväntat släpps ut från fängelset blir det plötsligt skarpt läge. Noura måste hitta ett sätt att berätta att hon vill skiljas, men hur? Lassaad måste hålla sig borta, men blir otålig när svartsjukan tilltar. Jamels misstankar ökar och snart står Noura upptryckt mot väggen.

Hind Sabri spelar Noura med vitalitet och stor närvaro och visar visar varför hon är en av arabvärldens mest uppburna skådespelare. Hinde Boujemaas uppslukande och engagerande Noura’s Dream är så välgjord och stark att det är svårt att tro att det är en förstagångsregissör. En hyperrealistisk film om kvinnlig frigörelse i dagens Tunisien som vi är mycket stolta över att visa.

Dela evenemang:

1 Mar 12:00

Biograf Zita

Regi:
Hinde Boujemaa
Land:
Tunisien, Frankrike, Belgien, Qatar
År:
2019
Längd:
92 min
Språk:
Arabiska, engelsk text
Q&A

Slutsålt