0

The Brainwashing of My Dad 4 mars

Var Hillary Clinton galen när hon pratade om ”the vast right-wing conspiracy”? Dokumentärfilmaren Jen Senko försöker förstå sin pappas omvandling från tillbakalutad demokratväljare till arg högerfanatiker. Kan pappans omvandling ha något att göra med ensidig överkonsumtion av högerpopulistisk media? Under  tiden som Senko arbetar med porträttet av sin pappa hör folk av sig med liknande erfarenheter. Berättelser strömmar in från hela landet om släktingar, äldre män, som slaviskt följer ”talk radio” och Fox News, och som odlar rasism, homofobi och kvinnohat.

Genom intervjuer med medieaktörer, gräsrotsaktivister och forskare, undersöker Senko krafterna bakom de senaste årens utveckling av högerpopulistisk media i USA. Detta är berättelsen om den amerikanska medieapparaten som förändrade en pappa – och delade en nation.

Filmen följs av ett samtal med författaren och journalisten Göran Rosenberg, författaren och fd pressombudsmannen Yrsa Stenius och den amerikanske medieforskaren Alexa Robertson.

Regi: Jen Senko | Land: USA | År: 2016 | Längd: 87 min

Visas 4/3 kl. 12.00 på Zita folkets bio. Köp biljetter här.

Se trailer här:

Dela evenemang:

4 Mar 12:00

Zita