0

Avslut­nings­film: Nancy

Ellen och Leos (J. Smith Cameron och Steve Buscemi) femåriga dotter försvann för 30 år sedan i en förmodad kidnappning, men de har aldrig gett upp hoppet. I ett sista försök att hitta dottern tar de fram en fantombild av hur hon skulle ha sett ut idag och går ut i TV och ber allmänheten om hjälp.

Nancy (Andrea Riseborough) är 35, bor hemma hos sin sjuka mamma och jobbar som timanställd receptionist på den lokala tandläkarkliniken någonstans i delstaten New York. Nancys tillvaro framstår som alltjämt gråmulen och torftig, något som hon kompenserar med olika fantasifulla historier. På jobbet ljuger hon om en semesterresa till Nordkorea och på sin blogg skriver hon under falskt namn om ett barn som hon fött och som sedan dött. Hon går så långt att hon träffar en av sina läsare, en man som själv har förlorat sina barn. När Nancy ser Ellen och Leos fantombild på tv ser hon omedelbart likheten. Är det hon som är den förlorade dottern?

I Nancy lyckas regissören och manusförfattaren Christina Choe skapa en karaktär som är svår att tycka om men som samtidigt, hur hon än manipulerar sin omgivning, väcker medkänsla. Det finns en nerv i filmen. När Nancy med sin svartfärgade luggfrisyr, truliga uppsyn och flackande blick parkerar bilen vid makarna Ellen och Leos hus i skogen är känslan att något inte står rätt till.

Regi: Christina Choe | Land: USA | År: 2018 | Längd: 86 min | Engelsk text | Visas 3/3 kl. 20.30 (Zita)

Se trailer här.

Biljettpris:
130kr ordinarie pris
60kr med Festivalpass (glöm inte att ange rabattkod FESTIVALPASS i kassan)

Dela evenemang:

3 Mar 20:30

Zita

Köp biljett