0

Meditation Park

Mina Shum  |  Kanada

Maria (Cheng Pei Pei) är i sextioårsåldern med rötterna i Kina men sedan länge bosatt med sin man i Vancouver, Kanada. Hon lever ett till synes lyckligt hemmaliv som kretsar kring den ständigt arbetande maken, familjeförsörjaren och patriarken Bing (Tzi Ma). Efter ett liv med begränsad kontakt med omvärlden och i skuggan av makens världsbild och föreställningar lever Maria i total beroendeställning.

När Maria en dag hittar ett par spetstrosor i makens byxficka, och hon inser att han lever ett dubbelliv, faller världen samman. Samtidigt öppnar sig en möjlighet till frigörelse, självkänsla och nya vänskaper.

Meditation Park är något så ovanligt som en feministisk feel-good-komedi med en kvinnlig huvudrollsinnehavare i övre medelåldern. Regissören Mina Shum navigerar skickligt bland klichéer och slap-stick men landar på fötterna, mycket på grund av den varma tonen och de fullödiga skådespelarinsatserna. I rollen som Marias chockade men uppmuntrande dotter finner vi Sandra Oh, från bl.a  Gray’s Anatomy och Sideways.

Vi är stolta över att bjuda in till Europapremiären av Meditation Park!

Dela evenemang:

24 Feb 10:00

Regi:
Mina Shum
Land:
Kanada
År:
2017
Längd:
94 min
Europapremiär!