0

Filmfrukost: Margaret Atwood

Nancy Lang, Peter Raymont  |  Kanada

Margaret Atwood är något så ovanligt som en författare och feministisk ikon med rockstjärnestatus. Den prisbelönta serien The Handmaid’s Tale, baserad på hennes roman med samma namn från 1985 har gjort de röda mantlarna och vita hattarna till en global symbol för kvinnligt motstånd. Missa inte filmen om mästarförfattaren.

Hon var redan oerhört framgångsrik, men efter den Emmy-prisbelönta serien The Handmaid’s Tale, baserad på hennes roman från 1985, har Margaret Atwood blivit en litterär feministisk ikon. Idag är de röda mantlarna och vita hattarna globalt en symbol för kvinnligt motstånd mot förtryck.

Vi följer Atwood till Västberlin 1984 där hon i skuggan av järnridån och berlinmuren började skriva sin berömda dystopiska berättelse om maktförhållanden och misogyni, delvis inspirerad av det konservativa bakslaget som följde på 1960- och 1970-talets emancipation. Den 79 åriga Atwood ser på all uppståndelse kring henne med en skönt distanserad humor.

Dela evenemang:

29 Feb 10:00

Biograf Zita

Regi:
Nancy Lang, Peter Raymont
Land:
Kanada
År:
2019
Längd:
92 min
Språk:
Engelska
Sverigepremiär!

Slutsålt

FILMFRUKOST!

Börja dagen med en mysig frukost i biofåtöljen! Festivalen bjuder på fukost (kaffe och smörgås, veganalternativ finns) till alla morgonvisningar. Kan man tänka sig en bättre start på dagen?