0

Little Joe

Jessica Hausner  |  Storbritannien, Österrike, Tyskland

Ett biotech-företag tar fram en antidepressiv krukväxt som ska hjälpa alla olyckliga människor där ute. Växten har gjorts steril, men som vi vet strävar allt levande efter fortplantning. Om det enda sättet att reproducera sig är att säkerställa att människor hjälper till med just detta så… Ja – nature has it own ways. Nervkittlande manus, förtrollande scenografi och lysande skådespeleri. Ett stycke filmmagi.

Ett biotech-företag tar fram en antidepressiv krukväxt som ska hjälpa alla olyckliga människor där ute. Om växten får värme och omsorg producerar den lyckohormonet oxytocin som gör oss lugna trygga och kärleksfulla. Företaget anar en enorm kommersiell potential. För att undvika okontrollerad spridning har växten har gjorts steril. Men som vi vet strävar allt levande efter fortplantning. Om det enda sättet för växten att reproducera sig är att säkerställa att människor hjälper till med just detta så… Ja – nature has its own ways.

Alice är den hårt arbetande forskaren som tagit fram den märkliga krukväxten som hon kallar Little-Joe, döpt efter hennes, av hårt arbete, försummade son. För att döva sitt dåliga samvete tar hon, mot företagets regler, hem en blomma till Joe som alltför ofta är ensam hemma. Vi befinner oss snart i en psykologisk sci-fi thriller där kollegorna på labbet och snart även sonen ändrar personlighet. Ingen som tvivlar på blommans förträfflighet går säker.

Med ett stillsamt nervkittlande manus, förtrollande scenografi och lysande skådespeleri trollbinder regissören Jessica Hausner sin publik. Emily Beecham (Alice) belönades med priset för bästa kvinnliga huvudroll vid filmfestivalen i Cannes. Ett stycke filmmagi.

Dela evenemang:

29 Feb 18:00

Biograf Zita

Regi:
Jessica Hausner
Land:
Storbritannien, Österrike, Tyskland
År:
2019
Längd:
105 min
Språk:
Engelska

Slutsålt