0

Little Forest

Efter en tung period med misslyckade studieresultat och en skakig relation flyr Hae-won storstadens stress för föräldrahemmet i en avlägsen by på den koreanska landsbygden. Den lilla gården står tom efter att Hae-wons mamma lämnat allt bakom sig med endast ett avskedsbrev på dörren, utan ledtråd om var hon finns.

Hae-won är hungrig, hon sätter genast igång att laga mat. Men det är inte bara magen som skriker. I matlagningen återknyter Hae-won till modern som lärt henne allt. Varje maträtt har en historia och i Little Forest är det förberedelsen av maten och årstidernas skiftningar som förmedlar känslor och för handlingen framåt. Barndomsvännerna Jae-ha (Ryu Jun-yeol) och Eun-sook (Jin Ki-joo) kommer snart förbi för att äta – i Little Forest spelar maten huvudrollen.

Regissören Soon-rye Yims film kan läsas som en postmodern protest mot arbetssamhället, själlöst kontorsarbete, konsumism och karriärfokus. Hae-won lever på det som gården har att ge, i samklang med naturen och årstidernas växlingar. Little Forest kan beskrivas som en “ekologisk independent”, en koreansk gröna vågen eller en asiatisk “Hundra procent bonde” där unga DIY-hipsters utövar självförsörjning och långsam matlagning. Boka bord på Arirang redan ikväll, för du kommer vara sugen på koreanskt efteråt. Missa inte vackra, magiska och unika Little Forest.

Regissör: Yim Soon-rye | Land: Sydkorea | År: 2018 | Längd: 103 min | Engelsk text | Visas: 2/3 kl. 14.15 (Zita) Nordisk premiär!

Biljettpris:
130kr ordinarie pris
60kr med Festivalpass (glöm inte att ange rabattkod FESTIVALPASS i kassan)

Biljetter till alla filmer hittar du här.

Se trailer här:

Dela evenemang:

2 Mar 14:15

Zita

Köp biljett