0

iHuman

Tonje Hessen Schei  |  Norge

“Framgång med att skapa Artificiell Intelligens kan bli den största i mänsklighetens historia. Tyvärr kan det också bli den sista.” – Stephen Hawking. Regissören Tonje Hessen Schei har samlat ihop en imponerande skara experter och AI-vetare för att beskriva forskningsläget och skissa på tänkbara framtidsscenarier. Fängslande, fascinerande och skräckinjagande om vår nästa teknikrevolution.

Artificiell Intelligens (AI) är förmågan hos datorprogram och robotar att efterlikna människors och andra djurs naturliga intelligens. D.v.s att lära sig saker av tidigare erfarenheter, förstå språk, lösa problem och att generalisera. Kina och USA investerar enorma summor i utvecklingen av AI-teknik. Det handlar om allt från självkörande bilar, automatiserade fabriker och jordbruk till militära vapen och system för att kontrollera individer.

Utvecklingen av AI går extremt snabbt och iHuman ställer sig frågan om tekniken verkligen kommer att gagna människor. I filmen uttalar sig några av världens främsta AI-experter om framtiden. Jürgen Schmidhuber konstaterar att människan nog inte är skapelsens krona, det är AI som kommer att bli den viktigaste teknologin i vår planets historia. En annan forskare menar att AI kommer att vara med överallt, hela tiden, varenda kamera kommer att vara ihopkopplad. Cyberattacker, falska nyheter, totalt automatiserade AI-vapen. Mänskligheten är på väg att gå in i en väldigt mörk epok.

Regissören Tonje Hessen Schei har djupdykt i AI-forskningsfältet och samlat ihop en imponerande skara experter och AI-vetare för att beskriva forskningsläget och skissa på tänkbara framtidsscenarier. Fängslande, fascinerande och skräckinjagande om vår nästa teknikrevolution.

Visas i samarbete med Tempo Dokumentärfestival och Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF. Filmen introduceras av IKFFs generalsekreterare Elin Liss.

Dela evenemang:

29 Feb 14:15

Biograf Zita

Regi:
Tonje Hessen Schei
Land:
Norge
År:
2019
Längd:
99 min
Språk:
Kinesiska, engelska, engelsk text

Slutsålt