0

Hjärter Dam

En medelålders kvinna förför sin makes tonårsson och är beredd att göra vad som krävs för att hålla hemligheten intakt. I Queen Of Hearts är det inte motivet som står i fokus. Filmen kretsar kring maktrelationer, maktmissbruk och hur skoningslös den med starkast kort på handen kan vara när den egna positionen hotas.

Anne (Trine Dyrholm) driver framgångsrikt en advokatfirma specialiserad på unga kvinnor som utsatts för övergrepp. Tillsammans med sin man Peter (Magnus Krepper) och tvillingdöttrarna lever hon ett high-end-liv i lyxig villa med skogstomt någonstans utanför Köpenhamn. Paret verkar ha allt. När Peters struliga tonårsson Gustav (Gustav Lindh) från ett tidigare äktenskap kommer för att bo hos dem börjar den omsorgsfullt dekorerade familjedrömmen att erodera.

Gustavs ankomst är stökig. Anne inser snart att han ligger bakom ett inbrott i huset. Hon konfronterar honom och ger honom två val: antingen berättar hon för Peter och gör en polisanmälan, eller så måste han börja anstränga sig för att bli en del av familjen. Tilltaget verkar fungera, men deras hemlighet öppnar snart för helt andra förtroligheter.

2017 visade Stockholms feministiska filmfestival May el-Toukhys prisbelönade långfilmsdebut Long Story Short. Nu är el-Toukhy tillbaka med en av årets starkaste filmer. En provocerande explicit och nervkittlande dramathriller som får Claire och Frank Underwood att framstå som Lady och Lufsen. Missa inte!

Regi: May el-Toukhy | Land: Danmark | Längd: 127 min | Engelsk text | Visas: 3/3 kl. 18.00 (Zita)

Se trailer här.

Biljettpris:
130kr ordinarie pris
60kr med Festivalpass (glöm inte att ange rabattkod FESTIVALPASS i kassan)

Biljetter till alla filmer hittar du här. 

Dela evenemang:

3 Mar 18:00

Zita

Slutsålt