0

Easy Land

Sanja Zivkovic  |  Kanada

Nina är 18 år och skoltrött, upptagen av livet i hemlandet Serbien som fortsätter utan henne. Mamma Jasna är meriterad arkitekt, men tvingas ta okvalificerade jobb under stigande frustration. När en möjlighet öppnar sig att rita det nya köpcentrumet “Easy land” ser Jasna sin chans.

För att ha råd med biljetter tillbaka hem till Serbien säljer Nina stulna mobiltelefoner i miljonprogramsområdet i den kanadensiska staden där de bor. Ninas mamma arbetar dag och natt med sitt tävlingsbidrag till köpcentrumet “Easy land”. I ett maniskt skov säger hon upp sig från jobbet, trots att de ligger efter med hyran.

Easy Land är en film om att leva i ett ingenmansland mellan två världar och det står snart klart att mor och dotter på varsitt håll måste våga släppa taget om livet i hemlandet för att kunna ge plats åt något nytt. Med ett dokumentärt anslag skapar Sanja Zivkovic ett hyperrealistiskt mor-och-dotter-drama med lysande dialog och skådespeleri, särskilt i samspelet mellan Nina Kiri och Mirjana Jokovic.

Dela evenemang:

1 Mar 20:00

Biograf Zita

Regi:
Sanja Zivkovic
Land:
Kanada
År:
2019
Längd:
90 min
Språk:
Engelska

Slutsålt