0

Dead Pigs

I Kina representerar grisen framgång och välstånd. När tiotusentals grisar flyter upp döda i landets floder framstår det som en olycksbådande metafor. Dead Pigs är en kinesisk samtidssatir, en “Chinese independent” där vi får följa fyra livsöden som på ett eller annat sätt krockar med den hypersnabba moderniseringen. Fyra personer, vars liv vi snart inser är tätt sammanlänkade.

Candy Wang (Vivian Wu) är den excentriska ägaren till en skönhetssalong och tillika ägare av det hus som ensamt står kvar i vägen för bygget av en ny stadsdel som ska se ut exakt som Barcelona (inklusive La Sagrada Familia). Ang (Yang Haoyu) är småskalig grisbonde vars grisar dör och som belånar sig för att kunna vara med och vinna i investeringsracet. Wang (Mason Lee) har flyttat till staden och ljuger för fadern om att han gör karriär, när han egentligen jobbar som servitör. Den amerikanske arkitekten Sean (David Rysdahl) anlitas med tveksamma akademiska meriter av Golden Happy Properties för att rita den nya stadsdelen.

Berättartempot är högt och tonen satiriskt komisk med en svart underton. Cathy Yans film Dead Pigs vill säga något om det som skaver mitt i den kinesiska framgångssagan. En kapitalism så brutal och genomgripande att relationer, medmänsklighet och omtanke får stå åt sidan. Vad händer med ett samhälle där pengar styr allt och alla kan köpas för pengar? Finns det plats för ett föräldrahem, en syskonrelation, en kärlek, om den står i vägen för samhällsprojektet, moderniseringen och investeringstakten? Missa inte unika, udda, magnifika Dead Pigs.

Regi: Cathy Yan | Land: Kina | År: 2018 | Längd: 130 min | Engelsk text | Visas: 2/3 kl. 16.00 (Zita)

Se trailer här.

Biljettpris:
130kr ordinarie pris
60kr med Festivalpass (glöm inte att ange rabattkod FESTIVALPASS i kassan)Biljetter till alla filmer hittar du här. 

Dela evenemang:

2 Mar 16:00

Zita

Slutsålt