0

Buddy

Heddy Honigmann  |  Nederländerna

Den prisbelönta dokumentärfilmaren Heddy Honigmann undersöker bandet mellan djur och människa. Vi får träffa 6 superhundar som räddar tillvaron för sina hussar och mattar. Buddy förklarar varför hunden är människans bästa vän.

Att hunden är människans bästa vän vet vi sen gammalt. I denna dokumentär tas denna sanning till en ny nivå. Vi följer sex hundar som inte bara är trevligt sällskap utan dagligen räddar livet på sina hussar och mattar.

Krigsveteranen med posttraumatisk stress har en hund som känner av hans mardrömmar på natten och lägger en lugnande tass på hans rygg. Den autistiske pojken som har svårt att kommunicera med människor älskar sin hund. Den hjälper honom att klara skolan och orka fortsätta långt efter att föräldrarnas tålamod tagit slut. Den 86 åriga synskadade kvinnan som minns alla hundar hon haft, som har möjliggjort allt för henne.

I Buddy undersöker den prisbelönta dokumentärfilmaren Heddy Honigmann bandet mellan djur och människa. Honigmann utmanar ägarna på ett respektfullt sätt när hon ställer frågan vad djuren betyder för dem. Är det vänskap, lojalitet eller en mer av en professionell relation? “Jag tror att ordet “kärlek” är lämpligt svarar en synskadad man. “Men det är fortfarande en hund och jag är fortfarande en människa”

Dela evenemang:

29 Feb 12:15

Biograf Zita

Regi:
Heddy Honigmann
Land:
Nederländerna
År:
2018
Längd:
86 min
Språk:
Holländska, engelsk text
Sverigepremiär!

Köp biljett

Nollställ