0

Antigone

Sophie Deraspe  |  Kanada

Övertygad om att brodern inte kommer att överleva sitt straff bestämmer sig Antigone för att agera. Planen är lika djärv som spektakulär. Hon ska frita brodern och ta hans plats i fängelset. Intelligent och rörande remake av Sofokles “Antigone” i modern tappning.

Kanadas Oscarsbidrag Antigone är en intelligent och rörande remake av Sofokles tragedi med samma namn. På temat syskonkärlek, uppoffring och järnvilja levererar Sophie Deraspe ett fullblodsdrama marinerad i egensinnig kreativitet.

Antigone är en högpresterande gymnasieelev som lever tillsammans med sina äldre syskon och mormor i Montreal. Familjen har uppehållstillstånd men är inte kanadensiska medborgare. En dag skjuts Antigones högt älskade storebror Eteokles till döds av polisen i samband med ett tillslag mot gängkriminalitet. Den andre brodern, Polyneikes, blir vittne till händelsen och grips för våld mot tjänsteman. Polyneikes som är myndig och redan finns i belastningsregistret döms till utvisning.

Övertygad om att brodern inte kommer att överleva sitt straff bestämmer sig Antigone för att agera. Planen är lika djärv som spektakulär. Hon ska frita brodern och ta hans plats i fängelset. Som tidigare ostraffad och minderårig räknar hon med ett mildare straff. Men kommer hon lyckas och vad är syskonkärleken värd?

Dela evenemang:

1 Mar 18:00

Biograf Zita

Regi:
Sophie Deraspe
Land:
Kanada
År:
2019
Längd:
109 min
Språk:
Franska, engelsk text

Slutsålt