0

Angels Wear White

Vivian Qu  |  Kina, Frankrike

Mia jobbar i receptionen på ett sömnigt hotell vid den kinesiska solkusten när två tolvåriga flickor checkar in. På en övervakningskamera blir hon vittne till hur en medelålders man mitt i natten tvingar sig in i flickornas rum. Det visar sig senare att flickorna utsatts för övergrepp och att Mia är det enda vittnet.

Mia befinner sig snart i ett moraliskt dilemma. Utan hennes vittnesmål går mannen fri, samtidigt skulle samröre med polisen innebära omedelbart avsked och en mycket osäker tillvaro eftersom hon är minderårig, saknar arbetstillstånd och lever ensam långt från släkt och familj. Wen, en av de utsatta flickorna, inser snart att det våld hon utsatts för bara är början på en spiral av svek från vuxenvärlden och en situation utan någonstans att ta vägen. På var sitt håll inser Mia och Wen att ingen hjälp står till buds, de måste frigöra sig på egen hand.

Detta är upptakten till en psykologisk thriller som kretsar kring korruption, maktfullkomlighet och kvinnors utsatthet. Den enorma Marilyn Monroe-statyn med uppblåst kjol som står på strandpromenaden är ständigt närvarande, som för att understryka kontrollen av kvinnokroppen och hur central den är, inte bara i den kinesiska, utan i alla kulturer.

Manusförfattaren och regissören Vivian Qu skapar en oförutsägbar och gripande nagelbitare som stannar kvar länge!

Dela evenemang:

24 Feb 20:00

Regi:
Vivian Qu
Land:
Kina, Frankrike
År:
2017
Längd :
108 min