0

A Woman Captured

Att göra en öppen dokumentär om ett pågående fall av slaveri mitt i Europa framstår som ett omöjligt företag. Ändå är det just det som den ungerska filmskaparen Bernadett Tuza-Ritter ger sig i kast med i omskakande A Woman Captured. Efter 18 månader av samtal och filmande blev resultatet något större än bara en fantastisk dokumentärfilm.

Marish är 53 år, har arbetat obetalt hos en familj i Ungern i 10 år, separerad från vänner och familj, psykologiskt nedbruten och fråntagen ägodelar och värdighet. Marish arbetar utan lön både i och utanför hemmet och måste lämna alla pengar till sin ”ägare”, i filmen kallad ”Eta”. Samma person som enligt Marish gjort så att hennes dotter tagits ifrån henne.

Allteftersom växer Marishs förtroende för filmaren Tuza-Ritter och A Woman Captured går från att vara en vanlig dokumentär till något annat – ett mentalt fritagningsförsök. Med en strimma omtanke blåser Tuza-Ritter liv i Marishs sargade självbild och det krävs inte mycket för att väcka hennes hopp om att ett annat liv kanske är möjligt.

Regi: Bernadett Tuza-Ritter | Land: Ungern, Tyskland | År: 2017 | Längd: 89 min | Engelsk text | Visas 3/3 kl. 14.00 (Zita)

Se trailer här.

Biljettpris:
130kr ordinarie pris
60kr med Festivalpass (glöm inte att ange rabattkod FESTIVALPASS i kassan)


Biljetter till alla filmer hittar du här. 

Dela evenemang:

3 Mar 14:00

Zita

Köp biljett