Fokus på Mai Zetter­ling

Den femte upplagan av Stockholms feministiska filmfestival uppmärksammar regissören, författaren och skådespelaren Mai Zetterling. Under festivalen kommer vi att visa några av Zetterlings främsta verk och arrangera ett panelsamtal om Zetterlings filmskapande med bland annat skådespelaren och regissören Gunnel Lindblom, filmvetaren och författaren Mariah Larsson, samt regissörerna Christina Olofson, Ingrid Ryberg och Fia-Stina Sandlund. Dessutom får Svenska Filminstitutets nya utställning om Mai Zetterling premiär på Stockholms feministiska filmfestival.

Läs mer här.

Filmer av Mai Zetterling som visas under festivalen

Älskande par (1964), Flickorna (1968), Vi har många namn (1975) och Amorosa (1986). Dessutom visas Christina Olofsons dokumentär I rollerna tre (1996), om Mai Zetterling med Bibi Andersson, Harriet Andersson och Gunnel Lindblom.

Visningen av Vi har många namn genomförs i samarbete med Cinemateket. Panelsamtal och filmvisning av Flickorna genomförs i samarbete med Nordic Women in Film. Bakom utställningen om kvinnliga pionjärer och Mai Zetterling står Svenska Filminstitutet.