0

LADY BIRD INVIGER FESTIVALEN 2018

Nu släpps biljetterna till årets invigning av Stockholms feministiska filmfestival! Missa inte chansen att se filmen alla pratar om – Greta Gerwigs regidebut Lady Bird! Dessutom bjuder invigningen på utdelning av Anna-priset, feministiskt brandtal och mingel.

Lady Bird har vunnit en rad filmpriser, bland annat en Golden Globe för bästa film, och är favorittippad inför Oscarsgalan. Nu får den Stockholmspremiär på Stockholms feministiska filmfestival den 22 februari!

I år kommer Stockholms feministiska filmfestival att inta Sveriges största biograf, Rigoletto 1, för invigningen. Vi öppnar dörrarna för mingel och förfriskningar kl. 17.30. Därefter blir det invigningstal av kulturminister Alice Bah Kuhnke, utdelning av det feministiska filmstipendiet Anna-priset och en rad överraskningar!

Säkra dina biljetter här.

SE TRAILER HÄR:

OM FILMEN:

Kalifornien 2002. Sjuttonåriga Christine ”Lady Bird” McPherson längtar efter att bli vuxen och komma bort från hemstaden Sacramento. Med en arbetslös och deprimerad pappa och en mamma som sliter för att få ekonomin att gå ihop, drömmer Lady Bird om college och livet på östkusten.

Lady Bird är en uppväxtskildring i en amerikansk småstad i början av 2000-talet, men det är mer än så. Vi sticker ut hakan och kallar den en modern generationsroman i långfilmsformat för 80-talsgenerationen. Dialogen och skådespeleriet lyser. Utöver Saoirse Ronan (Lady Bird) är det Laurie Metcalf (Marianne) som fullkomligt briljerar i rollen som den känslomässigt slutna mamman som så gärna vill, men inte förmår, visa sin kärlek.

Ta vilken american independent film som helst. Vi brukar känna igen temat: Manlig deprimerad huvudkaraktär träffar osannolik, fantastisk och lite galen tjej som får honom att leva. Hon förblir dock okomplicerad, magiskt skimrande och lyckligt självuppoffrande. Tex. Eternal sunshine of the spotless mind, Garden state, Elisabethtown, Jules och Jim etc. (ja det är en genre i sig). Regissören Greta Gerwig ställer allt på ända genom att göra henne till filmens subjekt. En huvudkaraktär full av komplexitet, ångest, begär, drömmar och vilja.

BILJETTER OCH ÖVRIGT PROGRAM

Festivalpass och biljetter till invigningen säljs via Tickster.com. Övrigt program och biljetter släpps den 2 februari 2018. Håll utkik på hemsidan och följ festivalen i sociala medier för senaste nytt!

LÄS PRESSMEDDELANDE OM INVIGNINGEN HÄR: https://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/lady-bird-oeppnar-stockholms-feministiska-filmfestival-2018-2368205