Lo Kauppi årets invigningstalare

Årets invigningstalare är dramatikern, regissören och skådespelaren Lo Kauppi. Kauppi är aktuell med dramatisering och regi av Märta Tikkanens kultroman Män kan inte våldtas som har urpremiär på Stockholms stadsteater den 2 februari. Kauppi är även en av talespersonerna för skådespelarnas Metoo-upprop #Tystnadtagning. Den 28 februari kommer hon till Stockholms feministiska filmfestival för att hålla ett brandtal om vikten av ökad jämställdhet inom film.

Stockholms feministiska filmfestival invigs den 28 februari kl. 18.00 på biograf Skandia (mingel från 17.30). Invigningsfilm är det libanesiska Oscarsbidraget Kapernaum i regi av Nadine Labaki. Dessutom avslöjas årets vinnare av stipendiet Anna-priset.

Köp biljetter till invigningen här.

Läs pressmeddelandet här.